Solveig Wilhelms landets råeste fitness-kropp

iform.no
Av iform.no oktober 7, 2010 14:28

Solveig Wilhelms landets råeste fitness-kropp

Det ble gjort en administrativ feil under NM ved kåringen av Overall BF vinneren

Solveig tok NM gull i sin klasse. 4 dager etter NM fant plutselig sekretariatet ut at det var gjort en regnefeil, Solveig vant også overall, det vil si at hun var den beste av alle 32 deltagerne fordelt på tre klasser. Dette er en unødvendig feil som har gått utover to flotte utøvere?

Uansett så mottok aldri Solveig den gjeve prisen på scenen med
hyllesten fra publikum, så som ett lite plaster på såret gir vi dere her en Solveig Wilhelms eksklusive.

Jeg husker første gangen jeg så Solveig på gymet i 2009 bare noen få uker før hun skulle debutere i Stavanger Open, jeg hadde selv begynt å leke med tanken på å stille året etter og ble da veldig imponert av denne flotte bodyfitnessfysikken.

Ukene gikk og hun kom i bedre og bedre form frem til hun gjorde en knalldebut i Stavanger der hun havnet på pallen sammen med Kristine Weber og Rikke Ekran.

Navn: Solveig Wilhelms
Alder: 21
Høyde: 166cm
Vekt on/off: 60-70kg
Arbeid: Butikksjef Glitter Kolbotn
Sivilstatus: Kjæreste med Thomas Askeland

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent seriøst i snart 3år

Hvorfor styrketrening?

Jeg følte at jeg mestret det, og har ikke tidligere funnet noe trening eller sport som jeg trivdes med. Da jeg fant ut at man kunne konkurrere innenfor sporten var jeg solgt.

Hvis vi ser litt tilbake på dietten din i fjor, hvor mye gikk du ned da?

Det ble til slutt 16kg, og dette tok 3mnd. Men da var jeg rimelig sliten, hele året før hadde jeg kjørt meg selv kjempehardt med strengt kosthold og mye kardio. Diettopplegg hele veien, så da jeg først begynte på diett igjen var jeg jo allerede drittlei.

Det ble til at jeg jobbet mye mot kroppen da jeg hadde holdt på så lenge, og å tøye grensene det likte den hvertfall ikke, men jeg var fast bestemt på å stille så jeg bare kjørte på selv om jeg burde lyttet mer til kroppen.

Mellom Stavanger og NM gikk det helt over styr da jeg var kjempeivrig til å gjøre det bedre så det ble MYE kardio og enda strengere kost. Jeg gikk kun på autopilot og trodde 2-3dager holdt å hvile på, men det var langt i fra nok da jeg burde ha hvilt hele uken, og resultatet ble deretter.

EN TRENINGSØKT MED SOLVEIG – 20 august 6 uker før NM


Da du endelig var ferdig med høstens konkurranse(2009), hva bestemte du deg for og gikk du fort opp i vekt igjen?

Siden kroppen var så sliten sugde den til seg alt den fikk og jeg hadde en EKSTREM sultfølelse de første ukene, så jeg tror jeg gikk opp 9kg bare det første døgnet!

Derfor kunne jeg bare glemme å konkurrere til våren, kroppen var helt utbrent og trengte lang tid på å hente seg inn igjen.

Heldigvis føler jeg en god balanse nå og satser på å komme i bedre form dette året!

Hvor lavt lå du på kaloriene og hvor mange timer kardio ble det om dagen?

Da ble det i underkant av 1000kcal med et par timer kardio. Det heftigste var morgentreningen før frokost også ble det i tillegg noe etter trening og en kveldstur før jeg stupte i seng.
Jeg klarer ikke engang beskrive hvor sliten jeg var den uken, kroppen strittet i mot og jeg så nærmest stjerner bare jeg reiste meg for fort opp.

Har du noen som hjelper deg med diett?

Martin Engstrøm og Kim Torgersen hjalp meg da jeg stilte for Team Power Up i fjor, i år da jeg stiller for Team Bodytech har Heidi Løvdal satt opp dietten min og hjelper meg med poseringer, samt Thomas hjelper og støtter meg en god del.

Hvordan er det å ha et avstandsforhold midt oppe i dietten?

Thomas hjelper meg med diett og støtter meg uansett, men det blir en del pendling frem og tilbake. Nå på slutten er det mest han som må komme hit da jeg er så fokusert på dietten. Planen er å flytte til Bergen til slutt og det blir at vi sammen finner et treningsopplegg som passer oss begge som vi kan trene sammen. Vi er et veldig godt team både på og av diett, noe som er veldig viktig når man har denne livsstilen og skal bo sammen.

Hvordan er vekten offseason nå?

Da jeg startet på diett veide jeg rundt 70kg, men hadde vært greit å ligge rundt 66-68kg så jeg slipper å gå ned over 10kg for å komme i form.


EN TRENINGSØKT MED SOLVEIG – 11 september 3 uker før NM

Har du satt deg noen langsiktige mål?

Nei egentlig ikke, jeg tar en konkurranse av gangen og prøve å gjøre det best mulig på hver konkurranse og bedre enn forrige gang. Man har jo alle et visuelt bilde av seg selv hvordan man vil bli og være, og det er dette jeg har som motivasjon. Jeg har ikke hatt noen spesielle forbilder, så jeg bruker denne visuelle versjonen av meg selv som forbilde.

Selvfølgelig hadde det vært kjempegøy å bli proff, man vil jo videre og gjøre det bedre og bedre. Men igjen, en ting av gangen!

Hva føler du er dine sterke og svake sider ved fysikken din?

Skuldre og mage syns jeg kunne vært bedre, men jeg er veldig fornøyd med ryggen og beina. Generelt sett en liten finpussing og justering av hele fysikken, men jeg vil ikke dra den så langt til classic bodybuilding, det holder med fitness for meg =)iform.no
Av iform.no oktober 7, 2010 14:28

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser