Sov hvis du vil gå ned i fettprosent

Av Øyvind Pedersen januar 11, 2018 08:00 Oppdatert

Sov hvis du vil gå ned i fettprosent

Glem kosttilskudd som lover økt fettforbrenning. Ifølge denne amerikanske studien kan du doble fettforbrenningen ved å sove nok.

En forsøksgruppe med overvektige personer i 40-årene ble satt på et moderat kaloriunderskudd over to uker, og delt opp i to grupper. Den ene gruppen fikk sove i 8,5 timer hver natt, den andre gruppen fikk sove i 5,5 timer. Vekttapet var likt (ca 3 kg), men fordelingen mellom hva som var fett og hva som var muskelmasse var dramatisk forskjellig.

8,5 timer søvn doblet forbrenningen

Gruppen som fikk 8,5 timer søvn hver natt mistet over dobbelt så mye fett (-1,4 kg) som den gruppen som bare sov 5,5 timer (-0,6kg)!

Mer søvn kan gi mer fettforbrenning

Med bare 10 personer fordelt på 2 grupper og en forsøksperiode på bare 2 uker er nok studien litt for begrenset til at vi kan trekke entydige konklusjoner. Men studien viser at søvnmangel indirekte kan føre til vektoppgang fordi det forstyrrer kroppens biorytme og naturlige hormonsvingninger, og man opplever en økt sultfølelse som kan gi økt kaloriinntak dersom man ikke er på vakt.

Studien viser altså at andelen fett / muskler som reduseres på diett også har stor sammenheng med hvor mye man sover!

  • Denne saken ble først publisert i 2014, men tas frem igjen til glede for nye lesere.

Kilde:

Insufficient Sleep Undermines Dietary Efforts to Reduce Adiposity
Annals of Internal Medicine October 5, 2010 vol. 153 no. 7 435-441

 

Av Øyvind Pedersen januar 11, 2018 08:00 Oppdatert

Kommentarer

Søk på iform.no

Besøk oss på facebook

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.