Adolfsson & Klasbu – iForm.no Podcast – Ep. 12 – Spiseforstyrrelser og kroppspress

Andreas Adolfsson
Av Andreas Adolfsson mai 10, 2020 07:00

Adolfsson & Klasbu – iForm.no Podcast – Ep. 12 – Spiseforstyrrelser og kroppspress

Spiseforstyrrelser og kroppspress i fitnessverden er en ting det kanskje ikke snakkes så mye om, men som er mye mer vanlig enn hva man tror.

I denne episoden tar vi opp nettopp dette, og med oss på skype har vi Therese F. Mathisen (PhD) som har god kompetanse og erfaring i behandling av spiseforstyrrelser. Vi snakker om hvor utbredt det egentlig er og om en fitness «karriere» egentlig er så lurt om man sliter fra før av. Det er jo ingen hemmelighet at dagens samfunn, der sosiale medier flommer over av veltrente og «perfekte» kropper, gir et økende kroppspress og unaturlig ideal av hva som faktisk er normalt.

Så hvor vanlig er det egentlig å ha en spiseforstyrrelse? Hva kan ligge til grunn og er det bare kvinner som sliter med dette, eller finnes det også menn med denne lidelsen? Vi tar opp disse spørsmålene i tillegg til masse annet så gå ikke glipp av denne episoden om kroppspress og spiseforstyrrelser!

Om du vil ha mer informasjon eller kanskje trenger hjelp finner du aktuelle linker om spiseforstyrrelser her:

Her finner du mer om Therese og hva hun kan tilby og her finner du mer om hennes forskning på idrett, ernæring, mental og fysisk helse.

Her kan du lese mer om forskjellige spiseforstyrrelser.

Besøk våre sponsorer og lær mer om sunn mat her hos Din Helsemat og husk å kjøpe dine kosttilskudd hos Proteinfabrikken.

Eldre episoder av podcasten finner du her.

Vi setter kjempestor pris på om du vil abonnere på kanalen og klikke liker på videoen!

Kom gjerne med tilbakemeldinger, forslag til tema vi skal snakke om eller hvem vi skal ha som gjest i studio. Enten i kommentarfeltet nedenfor eller på epost: andreas@iform.no jon@klasbu.no

Du finner oss også her:

Andreas Adolfsson
Av Andreas Adolfsson mai 10, 2020 07:00

Kommentarer