Styrketrening – litt teori

Av Iform.no desember 6, 2009 09:00

Styrketrening – litt teori

Det er under trening du gir kroppen stimulansen som skal til for at den i det hele tatt bryr seg om å bygge opp musklene.

Mat er råmaterialet som kroppen din arbeider med, og hvile og søvn lar kroppen hente seg inn, men det er under trening du gir kroppen stimulansen som skal til for at den i det hele tatt bryr seg om å bygge opp musklene. Under styrketrening skapes det små skader i musklene som kalles mikrotrauma, og etter å ha fått hvile og mat, tilpasser kroppen seg ved å bygge opp igjen muskelfibrene litt større og sterkere enn de var. På den måten sørger kroppen for at neste gang den utsettes for samme påkjenning, vil den tåle det uten å bli skadet.

Neste gang du trener, må du utsette kroppen for enda større påkjenning enn forrige gang for at den igjen skal føle at det er noen vits i å forandre seg. Altså må du hele tiden prøve å trene med tyngre vekter eller gjøre flere repitisjoner enn du har gjort før. Hvis ikke blir det bare vedlikeholdstrening, og din muskelstørrelse og styrke vil stå på stedet hvil. Dette er et veldig viktig prinsipp, og en av de viktigste grunnene til at veldig mange har dårlige resultater av treningen sin. Altfor mange trener innenfor grensene av hva de allerede klarer, og trener i måneder og år uten å forsøke å presse seg videre. ؅ trene effektivt er hardt, det er smertefullt og det krever innsats og «guts» (dette gjelder enten det er kondisjonstrening man holder på med, eller styrketrening), og mange er for late på trening og gidder ikke presse seg så mye som skal til for å fortsette å forbedre seg. Og da uteblir resultatene.

 

Av Iform.no desember 6, 2009 09:00

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser