Suksess med Online PT

iform.no
Av iform.no juli 16, 2010 06:00

Suksess med Online PT

– Nå søker Gympartner flere personlige trenere med på laget. (Annonsebilag)

(Annonsebilag)

– Nå søker Gympartner flere personlige trenere med på laget

Etter drøyt ett år drift, opplever Gympartner.no, så stor pågang at tiden er inne til å knytte til seg flere Personlige Trenere. Konseptet til Gympartner blitt tatt godt imot blant publikum. En grunnleggende visjon og et brennende engasjement om å hjelpe andre med sin trening og livsstil til en rimelig penge uavhengig av bosted og tilgang på utstyr, har ført Gympartner dit det er i dag. Både kvinner som menn, gravide som styrkeløftere har knyttet seg til Gympartner og latt Gympartner bli en del av hverdagen. Å ha en online personlig trener du kan vende deg til når som helst, samt få regelmessig feedback og tips viser seg å være et ?hull? innen treningsbransjen som nå blir fylt.

Line Marion Nielsen Kjøniksen som står bak Gympartner tror at nøkkelen til suksessen hviler på 4 faktorer:

1) Personlig oppfølging
2) Kompetanse og breddeerfaring
3) Godt datasystem for oppfølging
4) Sosial markedsføring

Personlig oppfølging

Personlig oppfølging til en pris alle skal ha råd til var ideen da Line Marion og mannen Pål-André begynte å planlegge Gympartner for 2 år siden. Line Marion som lenge hadde jobbet i treningsbransjen så det skrikende behovet som er der ute for treningsbistand (for å trene riktig og unngå skader) og noen som holder enn i ørene (for å holde motivasjonen oppe). Løsningen er for mange en Personlig Trener, men en Personlig Trener på et treningssenter er forbeholdt de med litt fetere lommebok enn folk flest. Ideen var derfor å utvikle et nettkonsept som skulle være så tett opp til det å ha en fysisk personlig trener som mulig. ? For Line Marion var det veldig viktig at dette ikke skulle bli en upersonlig helautomatisk tjeneste

Kompetanse og breddeerfaring

Etter å ha jobbet som personlig trener på treningssenter i lang tid har Line Marion klare synspunkter på hva som skiller online fra ordinær personlig trening. Å være online personlig trener går i utgangspunktet ut på det samme som å være personlig trener på et senter. Likevel er det en del forskjeller som i mange tilfeller stiller høyere krav til både kompetanse og erfaring. Å være personlig trener på et senter gir ofte automatisk tillitt til kompetanse. Hvem ansetter vel en personlig trener som ikke kan faget sitt? Når du er online personlig trener står du mer på egne ben. Du må vise til god kunnskap og utdannelse for å skape den tilliten. Som online personlig trener får man ofte også vite mer om kundene. I og med at all dialog er skriftlig stiller det enda større krav til kommunikasjon, formuleringsevne og psykologisk innsikt. En annen fordel som online personlig trener er at du møter et mye større spekter av mennesker med ulike mål. Det krever breddeerfaring og evne til å sette seg inn i andres situasjon. Alt fra å hjelpe gravide og individer som vil opp/ned i vekt til folk som ønsker å bli bedre i Birken eller konkurrere i fitness. Med tverrfaglig bakgrunn innen både psykologi, coaching og personlig trening gir Gympartner sine medlemmer solid kunnskap og hjelp.

Godt datasystem

I tråd med grunnideen om tett personlig oppfølging så Line Marion raskt behovet for et system som kunne bistå med effekt medlemshåndtering og full oversikt over kundene, men systemet måtte ikke øke ?avstanden? til kundene, men heller hjelpe Line Marion til å bli kjent med og raskt få totaloversikt over de ulike kundene. Løsningen ble en skreddersydd løsning basert på Microsoft Dynamics CRM som ble integrert web webplattformen og ?MinSide? på www.gympartner.no. Etter noen måneder intensiv jobbing var plattformen på plass, godt hjulpet av sin mann som jobber med CRM og webløsninger i konsulentselskapet Skill. Løsningen gir Gympartner 360 graders bilde av all aktivitet (e-poster, SMS, treningsrapporter osv) på hver kunde. I tillegg er løsningen integrert med Facebook for å kunne bli enda bedre kjent med medlemmene. At løsningen er skalerbar har hele tiden vært viktig og den ligger nå klar til å koble på enda flere personlige trenere som kan serve flere kunder via Gympartner.

Sosial markedsføring

Gympartner har spredd sitt budskap og får stadig hjelp av sine medlemmer til å spre budskapet videre. Hadde det ikke vært for Sosial Markedsføring hadde vi aldri vært der vi er i dag, sier Line Marion. – Det gjelder å tenke kreativt å stå på via de kanaler som kan best spredning pr investerte krone. Når markedsføringsbudsjettet er på 5000 kroner sier det seg selv at man må tenke kreativt. Blogger, både egen og andres, forumomtaler og facebook har gitt utrolig mye trafikk. I tillegg hjelper det bra på å ligge på topp 3 i Google på søket ?Personlig Trener??

Trenden med online personlig trening har så vidt begynt ? stadig flere får øynene opp for denne ?behagelige? formen å få hjelp med trening og kost på. Intet stress for å nå avtaler, ukentlig dialog, innsending av spørsmål og henvendelser når det passer, et solid datasystem som gjør bruken enkel både for kunde og personlig trener, Iphone webapplikasjon og SMS tjeneste slik at du kan nå din PT når du vil? Listen er lang over fordeler, og likeså er medlemslisten. Derfor ønsker Gympartner nå å utvide ved å knytte til seg enda flere dyktige personlige trenere. Kanskje det kan være noe for deg?

Ønsker du å vite mer eller søke på stilling, gå inn på http://www.gympartner.no/index.php/jobbe-for-oss.

iform.no
Av iform.no juli 16, 2010 06:00

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser