Sykepleier, mamma og Bikinifitness-debutant Ida Vanebo

Geir Tverdal
By Geir Tverdal juli 20, 2017 04:06

Sykepleier, mamma og Bikinifitness-debutant Ida Vanebo

Til høsten så debuterer Ida Vanebo i bikinifitness. Iform.no har tatt en prat med henne for å høre hvordan hun forbereder seg til konkurransen.

Alder: 22 år
Høyde: 172cm
Vekt. On-season: Dette vet jeg faktisk ikke.
Vekt. Off-season: 68-70kg
Bosted: Steinkjer
Jobb: Sykepleier
Klubb: Kaliber Gym FKK
Coach: Line Celius
Sponsor: Ingen
Instagram: @Idavanebo

Når bestemte du deg for å stille i bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?

I mars tok jeg kontakt med StrongBody, der jeg ønsket profesjonell oppfølging i forhold til trening og kosthold. Det jeg så var at denne skreddersydde planen ga raske resultater på min kropp, og det var vel egentlig da jeg begynte å tenke tanken på at jeg var kandidat til å stille i Bikinifitness.

Ved uttak på kaliber i mai fikk jeg gode tilbakemeldinger på fysikken, og dermed begynte en målrettet reise mot bikinikroppen.

Det er nok Bikinifitness som passer min fysikk best akkurat nå, men skal ikke se bort i fra at jeg kan jobbe meg opp på et annet nivå om noen år.

Vi forstår det slik at ingen i omgangskretsen din vet at du skal stille, hvordan har oppkjøringen i «ensomhet» vært og hvilke reaksjoner forventer du?

Det stemmer. Det er kun min nærmeste familie som vet om mine planer for høsten. Dette har nok vært på grunn av min egen usikkerhet. I starten av oppkjøringen skulle jeg skrive en bachelor i sykepleie, og var spent på hvordan jeg skulle balansere et fullt treningsprogram og samtidig gå på diett. I denne perioden måtte jeg prioritere det jeg følte var riktig for å nå målet mitt. Det gjorde at jeg satte fullt fokus på meg og mitt. Tiden gikk til skole, jobb, unge og trening. Jeg måtte trekke meg tilbake fra festligheter og andre sammenkomster, som også gjorde at det ble lite tid til venner og kjente. Opplever ikke oppkjøringen min som noe mer vanskelig selv om jeg har valgt å ikke være offentlig. Det vil nok komme ulike reaksjoner på min debut i Bikinifitness, da jeg tror mye handler om mangel på kunnskap og forståelse om hva dette handler om. Det krever en stor dose selvdisiplin og en ekstrem mental styrke, noe som har styrket meg på mange måter til det bedre. Uansett reaksjoner er familien min enormt støttende.

Hvor lenge har du trent?

Har vært aktiv innen styrketrening i 3-4 år, men hadde en lengre periode opphold og kun trente cardio. Målrettet mot bekinifitness startet i mars, da jeg tok kontakt med min fantastiske coach Line.

Hvor mye har du gått ned?

Foreløpig har jeg gått ned 8 kg. Dette er ikke noe jeg har fokus på, da det er målebåndet som svarer til hvordan jeg ligger an.

Hvordan spiste du før?

Spiste nesten akkurat det samme som den planen jeg følger nå, bare at jeg har en bedre balanse på hverdag og helg. Tidligere kunne jeg spise diettvennelig i ukedagene, men kjøre helt av i helgene.

 • Frokost: Gikk mye i havregryn og melk, polarbrød med syltetøy og knekkebrød
 • Lunsj: Har alltid vært flink til å spise «gårsdagens» middag til lunsj, da det som regel alltid
  blir rester igjen.
 • Middag: Spiste mye speltlompepizza med alt jeg kunne tenke meg var godt, lasagne av den
  sunnere varianten og mye rent kjøtt.
 • Kveldsmat: proteinpannekaker eller havregrøt.

Hvordan spiser du nå?

Spiser mye av det samme som jeg tidligere gjorde, bare minsket litt ned på sjokoladeinntaket mitt. Men ikke helt altså. Den viktigste forskjellen er vell at jeg ikke drikker alkohol og spiser 2-3 poser smash daglig under oppkjøringen, ellers er det meste som før. Spiser flere måltider nå enn tidligere, og planen inneholder såpass mye mat at jeg aldri har vært sulten på diett. Planen er så variert at jeg ikke savner noe spesifikke matvarer, og det finnes alternativer for å dekke søtsuget mitt.

En typisk dag ser slik ut:

 • Frokost: Havregrøt med overdrevet mye sukrin gold og proteinshake.
 • Lunsj: Cottage cheese med bær, omelett eller middagsrester.
 • Mellommåltid: polarbrød med ost eller smoothie.
 • Fruktmåltid: Epler, banan eller druer
 • Middag: Alt fra torsk, laks, karbonadedeig, kylling og rent kjøtt. Glad i pasta og ris, noe
  som også planen tillater.
 • Kveldsmat: Spiser pannekaker med syltetøy hver eneste kveld, blir aldri lei.


Har du noen som følger deg opp mot konkurransen(e)?

Min fantastiske coach Line Celius er den som følger meg tett i oppkjøringen. Hun tilpasser kosthold og treningen slik at kroppen driver i riktig retning, samtidig som hun tar vare på den psykiske helsen. Ikke en hver coach som svarer på spørsmål og gir råd sent en lørdagskveld eller tidlig søndags morgen, men denne dama brenner virkelig for utøverne sine. Ellers er det resten av teamet på Kaliber Treningsstudio som hjelper til med poseringstrening, samtaler og veiledning.

Bruker du kosttilskudd?

Proteinpulver og tran

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Planen er å stille i Sandefjord Open og NM i Oslo. Veit du, mine forventninger er ikke så høye. Forventer at jeg gjør mitt beste for å fronte Kaliber, som har gitt meg denne muligheten. Men uansett plassering, så har jeg vunnet for min egen del. Men målet har alltid vært å bli i best mulig form, noe som jeg fortsatt har flere uker på å jobbe med.

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Noe hobby er det ikke tid til. Jobber fortiden hundre prosent som sykepleier og mamma på heltid. All min fritid går til å være en best mulig mamma, når hun sover drar jeg rett på trening. Har gode rutiner i hverdagen, noe som må til for å kunne gjøre sine drømmer oppnåelige.

Noe du vil føye til selv?

Jeg må takke min herlige coach Line Celius som gir meg motivasjon og den kunnskapen jeg trenger. Hvem skulle tro at denne dama kunne lære meg knebøy i april, og få måneder senere forvandle den slappe rumpa mi.

Er evig takknemlig for at team Kaliber ønsket å ha meg med på laget, og gleder meg virkelig til fortsettelsen.

Sist men ikke minst må jeg takke min fantastiske datter som gjør hver eneste dag verdifull.

Geir Tverdal
By Geir Tverdal juli 20, 2017 04:06

Kommentarer