Tea Havstein Eriksen

Av Iform.no november 10, 2008 06:00

Tea Havstein Eriksen

2 gull, pluss overall nå i høst.

Det hadde vært crazy å bli proff sier en strålende Tea Havstein Eriksen etter å ha tatt hele to overall i høst.

NM tok hun første og overall,det samme gjorde hun på Nordisk.
Nå er det VM 2009 som er hovedfokus framover.

Alder: 26 år
Bosted: Oslo
Arbeide: Massasjeterapeut på Forgner Kiropraktorklinikk og Instruktør på Axelsons Body Work School
Høyde: 170 cm
Vekt: Ca 60 on-season
Off-season: Ligger på rundt 66-68 kg et sted…. Det er planen hvertfall… Hehe 😉
Konkurranse: Konkurrerer i Bodyfitness
Sivilstatus: Samboer med den diggeste personen ever; Bjørgulf Hansen

Meritter :

– 2008:
1 plass. Nordisk + Overall
1 plass. NM + Overall
2 plass. SM (Sørlandsmesterskapet)

– 2007:
7 plass. EM
1 plass. Loaded Cup + 3 plass Overall
1 plass. Oslo Grand Prix + Overall (klassene ble slått sammen)
2 plass. Sandefjord Open

Fortell litt om deg selv:
Er en ordentlig GO-girl, elsker fart og spenning, liv og røre! Superdedikert til sporten min, og elsker å være på gymet. Gøy å være med likesinnede mennesker og liker å være i farta. Men….jeg er utroooooolig flink til å plante ræva i sofaen når det måtte være. Og å bli der en god stund.

Surfer du mye? Hvilken websider bruker du mest tid på?
Yes, er på nettet hver dag…  Innom Iform, Tforum, VG, Dagbladet, Body, Gymgrossisten (sponsoren min, har vanvittig stort utvalg av det meste!) og selvfølgelig Facebook 😉

Hva synes du om iform.no?
Kjempebra side! Står alltid masse interessant, bra og relevant stoff her. Alltid oppdatert! Alt fra trening, mat/diett, intervjuer, skader, og mye mye mer =)

Hva er din målsetning framover?
Mulig EM. Arnold Classic hadde vært gøy om det hadde vært en mulighet. Ellers så er jeg rimelig sikker på at jeg står på scenen i Santa Susanna i VM neste oktober.. Hadde vært en dream come true!

Når begynte du å trene?
Har trent litt forskjellig opp igjennom. Startet med turn som 4-åring, men det ble med ett år, hehe. Ellers har jeg vært innom friidrett og kickboksing. Alt utenom har bare vært i forbindelse med skole/hobbybasert.

Når det gjelder vekttrening, så begynte jeg på SATS i 2004, men da hadde jeg 0 peil på hvordan det var lurt å trene, med tanke på øvelser, muskelgrupper, mat i forhold til trening osv. Det var først da jeg begynte å trene med Bjørgulf i begynnelsen av 2005 at jeg virkelig begynte å trene ?seriøst?. Han kunne alt om alt, og har en helt utrolig evne til å forklare ting på, så selv den ?grønneste? av oss skjønner hva det er snakk om. Hadde ALDRI i verden vært her jeg er nå hadde det ikke vært for han!

Hva er det som driver deg?
Hm… trening og konkurranse har blitt en livsstil for meg. Det foregår 24t i døgnet. Trening, kosthold, hvile, interesse…ALT er en del av en stor kabal som må legges riktig for å oppnå best mulig resultater. Så…. Bjørgulf driver meg, folk på gymet (24Fitness) driver meg, andre profiler innen sporten driver meg. Også motiverende å få positive kommentarer og klapp på skuldra av elever, kollegaer og sjefen på klinikken.Og, jeg er et vanvittig konkurransemenneske. Elsker å gjøre det jeg kan for å oppnå gode resultater, presse meg selv, og i denne sporten møter du på utfordringer hver dag. Du må ta valget hver dag å gå på trening selv om du ikke orker, å IKKE spise den sjokoladen selv om du bare M؅ ha den, å si nei til venner og familie selv om du så veldig gjerne ønsker å si ja…. Men, det er helt sykt motiverende at man ser resultater på trening og at man ser og kjenner på kroppen at den forandrer seg slik DU selv vil! En utrolig god følelse! Ingenting er som følelsen av at man mestrer noe man er dedikert til!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg er veldig fornøyd med skuldrene mine. Beina er jeg også fornøyd med, eller jeg er fornøyd med at jeg har fått den størrelsen på dem som jeg har, men jeg tror jeg må tone de ned litt… Eller være flink til å rette/smalne de litt.. De er nesten litt for store i forhold til overkroppen, spesielt ettersom jeg ikke er verdens flinkeste til å ?dra ut? latsen….. =( Og magen, den er jeg veldig fornøyd med on-season, det er verre med off-season… Da blir den plutselig brått bred gitt! Hehe 😉

Hva synes du er din beste prestasjon?
1 plass på mitt første NM og 1 plass på mitt første Nordisk. Og overall! Det er jo helt sykt. Ikke gått opp for meg enda liksom. Men 7 plassen fra EM er også en god prestasjon syns jeg, for der var jeg flat som ei pannekake, etter å ha gått 5 måneder på diett. Det gikk èn måned fra planlagt siste konkurranse(Loaded Cup) til EM, så det var tungt å skulle holde dietten en måned til når jeg egentlig var ferdig.. Var så godt som ingenting igjen av meg!! =(

Er det noen personer som har betydd ekstra mye for deg og karrieren din?
UTEN TVIL BJؘRGULF!!! ?Ekstra mye? dekker ikke engang hvor mye han har betydd for meg. Han står bak og ved siden av meg 110% hver bidige dag. Ikke kun når det er tid for diett, eller kun den dagen jeg står på scenen. Men han er der for meg HVER dag. Vi er liksom èn og samme person fordelt på to kropper…..

Har du noen tips til en nybegynner?
Snakk med en/flere som har vært i gamet en stund. Fordelen med å høre på flere i starten, er at du letter kan sile ut de som egentlig ikke har peiling selv om de snakker som om de skulle vært verdensmestere. Klisjè: Roma ble ikke bygd på èn dag…. Det tar tid. Vær tålmodig. Det viktigste er å trene riktig, spise ?riktig? og å få nok hvile. Les gjerne masse her på Iform, her står det masse nyttig. Ellers så er det viktig å ha det gøy! Det skal være gøy å trene til konkurranse, og ikke være fanatisk…..da tror jeg du fort kan gå lei.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Drømmen er å bli proff da… Det hadde vært helt crazy! Så et av målene mine er å bli proff. Det andre målet er å bli så bra jeg bare kan bli på VM neste år. Ambisjoner……hm.. å gjøre det beste ut av hver dag! Ambisjonene mine blir stadig nye ettersom veien blir til 😉

Hva er fordelene og bakdelene med denne sporten synes du?
Fordelene er en sunn, frisk og veltrent kropp som man virkelig kan være stolt av! Man lærer seg selv og kroppen virkelig å kjenne, hva mat og trening kan gjøre (og ikke gjøre…hehe..) med kroppen. Blir sterkere psykisk og fysisk, klarer å ta seg selv i nakken selv om det til tider er møkktungt. Er man et konkurransemenneske, så er en av fordelene absolutt at du må jobbe for dette hver eneste dag. Kontuinitet er nøkkelen. Det er ikke bare den dagen du står på scenen du må prestere, du må prestere de resterende 364 dagene av året også!

Bakdelen er alle fordommene, misunnelser, at mange ikke forstår hvor hardt/hva slags arbeid som faktisk ligger bak for at man skal lykkes. MANGE ønsker å stå på den scenen, men det er utrolig mye enklere å være en som sitter i salen og slenger drit….

Hvordan ser en helt vanlig dag ut for deg?
On-season så er det jo morgencardio som alle andre… Hehe. Så opp på klinikken eller skolen og jobbe. Etter det er det hjem å spise og så trening. Vi er alltid på gymet minimum 3 timer…..!! 24Fitness er et fantastisk gym, og det er utrolig god stemning og god atmosfære der. Selv når det er masse dietthuer der! Hehe 😉 Latteren sitter løst og det er et fint sted å få motivasjon på. Og Tommi er alltid blid, som en pappa som passer på at alle har det greit =) Så er det hjem og slappe litt av før det er natta. Viktig å få seg en god natts søvn når man trener hardt.
Off-season er eneste forskjellen at jeg ALDRI går morgencardio. Det skjer ikke!

Fortell oss litt om treningsprogrammet ditt!
Trener sammen med Bjørgulf, og vi har så og si samme opplegg. Eneste er at jeg ikke legger så mye vekt på armer som han gjør, særlig ikke biceps.

Vi har ikke noe kjøreprogram som er likt fra uke til uke. Roughly er det 5-splitt, men det trenger ikke være det. 5-7 øverlser pr muskelgruppe ca. Rundt 8-10-12 reps, 3 set. Det ?vanlige?, ikke noe spennende hokus pokus her nei… 😉

Fortell oss litt hvordan en Bodybuilder/Fitnessutøver spiser
Havregryn, egg(hovedsaklig eggehviter), kylling, ris, laks, torsk, biff, potet, riskaker og proteinpulver! Og MASSE krydder!

Off-season er det en helt annen meny! Hehe. Proteinpannekaker er et must off-season. Dødssunt og dødsgodt! Ellers blir det mye lik mat som diett mat, bare litt mer variert og som regel større mengde 😉

Hovedgreia er at jeg prøver å få i meg nok proteiner da. Og moderat med karb.

Bruker du noen kosttilskudd, kan du fortelle oss hvilke?
Bruker proteinpulver, ZMA, Udo`s eller omega3, multivitamin, glutamin

Har du noen tips for å få fart på forbrenningen?
Hvis du gidder, så er morgencardio på tom mage kjempebra. Men det viktigste er å spise små måltider hver 2,5 ? 3 time. Du må kaste ved på bålet for å holde det igang. Men det er sinnsykt viktig å putte i deg riktig næring. Mye protein, noe sunt fett, og noe karbohydrater. IKKE vær redd for karbohydrater, spiser du for lite av dette så skrur du NED forbrenningen i stedet for, fordi kroppen tror den er i en slags hungersnød og dermed sparer alt den får av karbohydrater. Gir du den nok, med jevne mellomrom, derimot, så brenner den det den får, fordi den vet at den får mer senere =) Litt av en luring den kroppen!

Beskriv deg selv med fem ord
Disiplinert, snill, omtenksom, gladjente og en vinner! Hihi… 😉

Av Iform.no november 10, 2008 06:00