The 300 Workout

Av Iform.no juli 5, 2011 06:00

The 300 Workout

300 reps, fra 15-20 kilo i overvekt til ren fettfri muskelmasse.

Med en gang filmen 300 kom på kino, ville ?alle? lære hvordan King Leonidas og hans Spartan warriors trente for å få slike flotte atletiske kropper, sixpack av stål og brede skuldre.

Flere av skuespillerne gikk fra 15-20 kilo i overvekt til ren fettfri muskelmasse, med forbedret kondisjon på bare noen måneder. 

Kong Leonidas og hans 300 tapre spartanere står opp mot en overveldende persisk hær for å gi sine greske allierte mulighet til å vinne et avgjørende slag. Det blir en demonstrasjon av heltemot, blod og ære – med en uunngåelig slutt.Slaget ved Thermopylene finner sted i år 480 f.Kr. da den spartanske kongen Leonidas I og 300 av hans beste krigere forsøker å stanse den persiske hærens invasjon av Hellas. Historikerne strides om størrelsen på hæren til perserkongen Xerses I, men det er mulig den talte hele 250.000 soldater. Mot denne overmakten skal de taktisk sterke spartanerne forsvare seg ved Thermopylene, et pass som på denne tiden er så smalt at bare én hestevogn kan passere om gangen.


Xerxes foreslår for Leonidas at han skal gå over til persernes side i bytte mot å bli konge over hele Hellas. Leonidas svarer at det er bedre å dø for Hellas enn å bli monark over sine landsmenn. Deretter ber Xerses Leonidas om å overgi seg. Spartaneren gir svaret som er blitt gjentatt mange ganger senere i historien av ukuelige generaler og politikere: «Kom og ta dem.» Xerses venter noen dager. Så gir han ordre om første frontalangrep…

This Is Sparta

300 hadde premiere i Hellas den 8. mars 2007, men ble vist i USA dagen etter i både konvensjonelle og IMAX-kinoer. Filmen satte tilskuerrekord, skjønt kritikere var delt over dens utseende og stil. Noen hyllet den for dens originale bidrag og blendende, mens andre anklaget den for å favorisere det visuelle over karakterskildring. Dagbladets anmelder mente den var fylt av «skjønnhet og perfeksjon som fra et nyklassisistisk maleri, koreografi som fra nøtteknekkeren og skuespill som fra en hvilken som helst blåfilm», men også «fryktelig pompøst, testosteronfylt.
Her er treningsprogrammet de brukte

– 25 Pullups (Chins)
– 50 Deadlifts (Markløft) med 60 kg
– 50 Pushups (Armhevinger)
– 50 Box jumps with a 24-inch box
– 50 «Floor wipers» (a core and shoulders exercise at 60 kg)
– 50 «Clean and press» at 15 kg
– 25 Pullups (chins)
– For totalt 300 reps

ؘvelsene skal utføres i Giantsett stil. Dvs at det ikke skal være pause mellom øvelsene. Du går fra en øvelse, til den neste, til den neste, med lite, eller ingen pause mellom seriene. Hvis du ikke klarer alle repetisjonene du skal gjøre på hver øvelse, kan du hvile litt, til du klarer alle.

Dette opplegget ble ikke trent hver dag av skuespillerne, et forslag kan være å kjøre det tre dager i uka, for eksempel mandag ? onsdag ? fredag. Eller mandag ? onsdag ? fredag ? søndag ? tirsdag ? torsdag ? lørdag, osv. Dette programmet er ikke for nybegynnere, det er veldig hardt for musklene. Så vær bevist på hva du hiver deg innpå før du bestemmer deg for å bli en Spartan.

Her er en film hvor hele opplegget kjøres igjennom.


Her er websiden til filmen 300. http://www.300ondvd.com/

Av Iform.no juli 5, 2011 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser