Thomas Stellander har slitt av tricepsfestet sitt

iform.no
Av iform.no november 28, 2006 08:00

Thomas Stellander har slitt av tricepsfestet sitt

Thomas Stellander har slitt av tricepsfestet sitt. Andreas Adolfsson har tatt en prat med han om framtiden og selve ulykken

Diskuter artikkelen på iform.no debatt her

Min gode venn Thomas hadde for noen måneder siden en opplevelse som for de fleste kroppsbyggere er ett skikkelig mareritt.

Under en tricepsøkt klarte han og slite festet til tricepsen rett av. Vi satte oss ned sammen så at han fikk fortelle litt om hva som skjedde.

Navn: Thomas Stellander
Bosted: Sandefjord
Jobb: IFBB Pro, selger for Proteinfabrikken.
Født: 31.12.69
Sivilstatus: Gift med Ann-Hege som han også har datteren Silje sammen med.
Vekt: off: ca 125 kg, on: mindre
Høyde: 175 cm
Sponsor: www.proteinfabrikken.com
Webside: www.thomasstellander.com

Meritter som amatør:
1 pl Bymesterskap Tromsø 1989 junior +80 kg
1 pl Nordnorsk mesterskap 1993 +90 kg og overall
3 pl NM 1993 -90 kg
1 pl NM 2000 -100 og overall
1 pl Nordisk 2000 -100
1 pl NM 2001 -100 og overall
5 pl Nutrition Outlet GP Stockholm 2002
4 pl Nutrition Outlet GP Strømstad 2002
1 pl NM 2002 -100 og overall.

Meritter som proff:
6 pl Australia GP 2005
12 pl Australia GP 2004
16 pl Night of Champions 2004
16 pl Orlando Pro GP 2004

Du har for ikke så lenge siden greid å slite av din høyre triceps. Kan du fortelle litt om det?
Ja, ikke kjør tung enarms franskpress, hehe. Det skjedde i begynnelsen av september på Spenst i Horten. Det var under det siste settet og den siste repetisjonen med 42,5 kg (det fantes ikke tyngre vekter). Tricepsen bare gikk rett av og albuen hoppet delvis ut av ledd, men jeg slapp ikke hantelen, men satte den i fra meg og da hoppet den på plass igjen. Så var det rett til legevakten men det eneste De kunne gjøre var å klippe av gifteringen. Jeg fikk en rekvisisjon til røntgen, men det var jo ikke noe brudd i det hele tatt. På mandagen var jeg og fikk rekvisisjon til MR i Tønsberg. Det var en morsom opplevelse for jeg fikk ikke plass i trommelen, hahaha. Så da begynte de å ringe rundt i Norge for å prøve å finne en større trommel. Til slutt fant faktisk kona mi, Ann-Hege, en i Telemark som var seks cm større i diameter. Der greide jeg så vidt å få plass med ene armen bak hodet. Bildet bekreftet min mistanke om at triceps var helt av ved festet i albuen. På dette tidspunktet var også hele armen min blitt helt blå og skikkelig hoven. De kunne dessverre ikke operere fordi at armen var altfor hoven så jeg måtte vente en og en halv uke før dem kunne åpne opp armen. Jeg ble operert på Tønsberg sykehus, godt fastspent på det smale operasjonsbordet, hehe. Etter det fikk jeg på meg verdens største gips. Det var meningen at jeg skulle gå med gips i seks uker. Etter fire uker fjernet jeg stingene og to dager deretter så vi under gipset at såret hadde åpnet seg og da var det rett på akutten. Fikk bekreftet infeksjon i såret og siden har jeg gått på antibiotika og jevnelige besøk på sykehuset for vasking og skylling av sår. Etter seks uker tok jeg av gipsen og nå går jeg kun med bandasje.

Når regner du med å være tilbake i full trening?
Jeg startet for ca to uker siden med jevnelig trening igjen, men da kun bein og den halvdelen av overkroppen som går å kjøre. Jeg får ikke lov til å bevege armen før såret er helt grodd og infeksjonen er helt borte. Og det kan ta litt tid. Ifølge legene så kan jeg ikke begynne å trene for fullt de første månedene. Antas 7-9 måneder før styrken er gjenvunnet.

Her er et utdrag fra Thomas sin journal fra operasjonen:
?Rett snitt baktil, skarpt ned i fascien. Observeres blodimbibert muskulatur midt på overarmen. Ingen sikker ruptur sted palperes. Forlenger distalt, svinger snittet rundt olecranon og kommer etter hvert på en ruptur av triceps, denne må betraktes som total. Senerupturen sitter i senesubstansen ca 4 mm fra benede innfestingen. Renser opp her, får blødende punkter og borrer inn 3 Mitec ankere og man gjør innflettingsutur i senen og trekker senen ned til olecranon. I tillegg lages en transfarsell kanal i olecranon og ved hjelp av ytterligere to innflettingstråder i senen får man suturert senen fast til ulna. De tre trådene som går til Mitec ankerene er etybond, de to andre er PDS. Skyller. Lukker i et lag. Under inngrepet ble nervus ulnaris explorert, denne ble funnet godt unna rupturstedet. Påfallende addheranse mellom det perinevrale vev og nerven. Postoperativt gips. Han bør ha gips i 4-6 uker og han må få informasjon om behov for avlastning av tricepsmuskulaturen.?

Har du satt opp noe mål om noen konkurranse til neste år?
Ja, 8:e september i Montreal, Canada, og den 14:e og 15:e september i Atlantic City, USA. Også får vi se om det blir noen Europatour. Jeg har som mål å delta i hvert fall tre konkurranser totalt.

Hvor mye har armen din minsket i størrelse?
Alt for mye, hehe, men den er fremdeles over 50 cm uten pump og uten fleks, jeg kan jo ikke bevege den;-)

Hvor lang tid regner du med at det tar før den er ?back in size??
Hvis jeg skal være ærlig så tar det ikke mer enn noen få uker etter at jeg får lov til å belaste den ordentlig. Det er jo lov å håpe, hehe. Jeg får heller ikke lov til å ha noen fysikalsk behandling før infeksjonen er borte..

Jeg har hørt rykter om at du har fått i land en stor sponsoravtale?
Jeg kan bekrefte at det stemmer men det kan ikke offentliggjøres før den 1/1 2007.

Kan du fortelle litt om den?
Det eneste jeg kan si er at det er med et foretak som ikke har med vår sport og gjøre. Det er et selskap med tilhørighet i Norge men med utenlandsk opprinnelse og det er et veldig stort selskap.

Hvordan trives du i Sandefjord?
Veldig bra, har definitivt ikke tenkt meg nordover igjen.

Føler du det er et bra treningsmiljø her?
Ja, absolutt. Men nå er jeg ikke så opptatt av miljøet rundt meg. Det er en individuell sport og jeg trener like bra uansett.

Du har hatt mye seminar om kosthold osv med bla forkjellige toppidrettsutøvere?
Ja, disse seminarene har jeg kjørt jevnelig. Spesielt mye siden jeg flyttet ned til Sandefjord. Jeg har hatt seminar både for gym, bedrifter, elitelag, yngresavdelinger og foreldre. Egentlig litt av hvert. Jeg har jo både seminar om trening og om kosthold og det sist nevnte er som regel det som er mest interessant.

Hvordan ser ditt eget kosthold ut?
Det har ikke sett så bra ut i det siste.. Men jeg er innstilt på å forbedre det fra i dag faktisk (Andreas bekrefter). I det siste har det blitt en del trøstespising..

Det må jo føles helt jævlig og ikke kunne trene som vanlig for en som deg?
Ja, det kan jeg fortelle om. Det føles som om noen har sluppet en maurtuve i trusa di. Rastløs til tusen! Det er uten tvil det lengste avbruddet fra trening jeg har hatt i hele mitt liv, siden jeg var seks år gammel.

Kommer du til å trene noe annerledes nå?
Ja, mye lettere. Og det kommer jeg til å kjøre på alle muskelgrupper. Det er jo bare ca 14 uker siden jeg hadde en avrivning i adduktorene (innsiden av låret). Så nå kommer jeg til å være forsiktig og ikke løfte alt for tunge vekter.

Hvor mange dager i uken trener du normalt?
Tidligere har jeg trent 5 ganger i uken, men nå går jeg ned til 4 dager. Splitter overkroppen i to og beina i to.

Kjører du noen kardio offseason?
Sykkelturer med bikkjen blir det nesten hver dag, men det har ikke vært noe av det i det siste.. Så formen har vært bedre gitt. Kona mi er alvorlig bekymret, hehe. Hun vekker meg hver natt fordi at jeg helt plutselig stopper å puste, haha. Men nå har jeg funnet frem sykkelen igjen og begynt litt forsiktig. Mye pga av at jeg er uten tvil den mest rastløse personen i verden, bikkja er for så vidt utrolig rastløs den og, hehe.

Du er jo også familiefar, hvordan går det og kombinere med å være proffbygger?
Helt supert! Absolutt ingen problemer i det hele tatt! Det krever jo selvfølgelig en del kommunikasjon og litt planlegging.

Har du noe spesielt mål innen kroppsbyggingen?
Målet er å forbedre meg betraktelig til det jeg har vært tidligere. Det store målet er å komme inn i mitt livs form hvilket jeg enda ikke har vært.

Noen personer du synes betyr ekstra mye for byggingen i Norge?
Harald Skjøldt. Helt fantastisk som person og som ambassadør for sporten. Og så liker jeg å trekke frem Jostein Ødegården og Tommi Thorvildsen som også er mine arbeidskolleger i PF som har nådd helt opp i proffenes rekke. Geir Borgan Paulsen bør også nevnes! Vil også nevne alle som deltar aktivt og som går på scenen. Geir Tverdal og iform.no gjør jo en knalljobb for dem som er interessert i sporten.


Noen spesielle personer som du personlig vil takke?
Bjørn Kenneth Hansen og hele teamet på Proteinfabrikken som har gitt meg muligheten til å satse 100%. Sist men absolutt ikke minst min kjære familie, min kone Ann-Hege og min datter Silje som støtter meg i alle vær og er veldig tålmodige. Tusen takk til dere!

iform.no
Av iform.no november 28, 2006 08:00

Kommentarer