Thomas Stellander`s proff debut

iform.no
Av iform.no august 16, 2004 14:51

Thomas Stellander`s proff debut

Thomas Stellander er Norges ferskeste kroppsbygger proff, han debuterte i Austria Grand prix. Vi tok en prat med han da han besøkte Kaliber Gym og Trondheim etter konkurransen.

Thomas Stellander er Norges ferskeste kroppsbygger proff, han debuterte i Austria Grand prix. Noen uker etter var han i Trondheim for å besøke Kaliber Gym og holde ett seminar om kosthold og trening. Iform.no og undertegnende tok en prat med denne enorme mannen angående forberedelser før sitt første proff show og han syn på framtiden!

Thomas så forbausende bra ut og større en før. Til og med armene som alltid har vært han trekkplaster hadde vokst

Hva i all verden har du gjort for å fått til den økningen i masse?
Har trent hardt og lenge, vært nøye med kosthold og kosttilskudd, veldig glad i hvile. Har trent veldig målbevisst siden comebacket i 99. Lengste avbrekket fra trening siden da er 9 dager. Det var laksefiske i Alaska, men greide til slutt å finne et gym der også. Skulle egentlig ha 16 dager fri, men det gikk bare ikke!!!

Noen spesielle som har hjulpet deg etter at du har blitt proff?
Proteinfabrikken og Bjørn Kenneth, som har gitt meg muligheten til å satse 100%. (Proteinfabrikken er min hovedsponsor). Gutta på Harald’s Gym, Harald, Jostein og Geir Borgan med sine gode råd og erfaringer. Knut og Håkon som holder ut med meg på trening (treningspartnere). Alle som booker meg til seminarer og gjesteopptredener. Og sist men aller viktigst min kjære familie, min kone Ann-Hege og datter Silje som støtter meg 100% og er tålmodige med mine mange reisedøgn. Takk til dere alle.


Hvordan var forberedelsene dine nå, mot forberedelser før andre konkurranser, har du forandret på noe?
Jeg prøver hele tiden å forandre på noe for å lære mest mulig. Forholdene er uansett svært forskjellige hver gang. Har fortsatt litt lite erfaring.

Hva synes du om møte med de største og groveste byggerne i verden, noen som utmerkets seg mer positivt en andre?
Jeg syntes det var morsomt, inspirerende og lærerikt. Det er bestandig noen som utmerker seg mer positivt enn andre.

Hva synes du om din egen innsats?
Jeg er fornøyd med egen innsats, det var selvsagt ting jeg kunne gjort anderledes men det viktigste for meg dette året er å få erfaring.

Noe du skal forandre mot neste konkurranse?
Vel, jeg forandrer hele tiden noe. Jeg har forandret litt på treningen og litt på kostholdet. Forrige konkurranse var i Australia og man kan vel egentlig ikke komme lenger hjemmefra enn det. Neste er i USA og det er klart at det endrer forholdene rundt. 32 timers reisetid er langtfra optimalt.

Har du noen muskelgrupper du ikke er fornøyd med? Og hva skal du eventuelt gjøre for å forbedre disse?
Jeg er ikke fornøyd med noen muskelgrupper, men det er klart at noen grupper trenger mer enn andre. Dette skal jeg forbedre ved å trene enda hardere og mere målbevisst.

Hvor mange kalorier ligger du sånn ca på hver dag før konkurranse?
Har ikke regnet kalorier denne gangen, må lære å kjenne ting på kroppen hvis jeg skal leve av dette.

Hvordan spiser du en vanlig dag?
Dette er under diett.

 1. Havregryn, protein delight, youghurt lett naturell og litt banan.
  Super Omega, vitaminer og mineraler og ALA.
 2. Eggerøre, knekkebrød, olivenolje.
 3. Kylling/biff, grønnsaker, olivenolje
  Vitaminer og mineraler
 4. Før under og etter trening: Trenings-Shake (basic whey, carbo-fuel, kreatin og glutamin), ALA, ribose. Denne drikker jeg litt av før, litt under og resten etter trening.
 5. samme som måltid 3.
 6. samme som måltid 3.
 7. Proisolat shake.

Av og til har jeg litt ris/bakt potet/søt potet til måltidene.

Har du noen enkle trenings tips for de som vil legge på seg muskler?

 • Kontinuitet i trening og kosthold.
 • Variasjon i trening og kosthold.
 • Ha tro på det du holder på med.
 • Nok hvile.

Noe du vil nevne til slutt?
Jeg lover fortsatt å forbedre meg.

Thomas Stellander – april 2004

iform.no
Av iform.no august 16, 2004 14:51

Kommentarer

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser