Trener du hardt nok?

Av Strand Jacobsen Gunnar mai 7, 2019 07:00 Oppdatert

Trener du hardt nok?

Utfordrer du deg selv på trening, eller holder du deg i komfortsonen?

.
🔹️Svaret på det spørsmålet har mye å si for om du får resultater eller ikke. Gitt alt annet likt (talent, kosthold, fornuftig treningsprogram), er det innsatsen på trening som avgjør. Hard work pays off, på trening som ellers i livet.
.
🔸️En gjenganger-feil hos folk som kommer til oss for hjelp, er at de ikke har lært seg grunnleggende prinsipper om progressiv overbelastning. De drar bare på trening og «gjør det de pleier». Samme vektene og samme antall reps. Da skjer det dessverre veldig lite. Kroppen må utfordres og presses ut av komfortsonen hvis den skal forbedre seg.
.
🔹️Mange har kommet inn i uvaner der de mer eller mindre ubevisst unngår å presse seg. De trener bare til det blir akkurat passe ubehagelig, og unngår de tyngste og mest slitsomme (les: mest produktive) øvelsene, og de unnskylder seg med at «trening skal være gøy» og trener bare det de liker og driter i de tingene de kanskje trenger mest.
.
🔸️Om trening bare er en hobby eller tidsfordriv for deg, så er det ikke noe galt i dette, men om du trener for å forbedre kropp, helse, prestasjoner eller utseende, og kjenner deg igjen i det jeg nettopp skrev, kan det være lurt å gå i deg selv.
.
💪 Om du har begrenset med tid til trening, og ønsker deg gode resultater, så er det en del basics du rett og slett ikke kommer unna, og (litt) innsats på trening er en av dem.
.
🔹️ Når alt dette er sagt, ikke bli redd. Å trene hardt nok betyr ikke nødvendigvis at du skal bli mere «sliten», eller at treningen ikke kan være gøy. Det handler mer om å huske å legge inn en progresjon. Og treningen BLIR gøy når man får god fremgang! 😊💪

 


Gunnar Strand Jacobsen (@coachgunnar) er grunnlegger av Kaliber Gym i Trondheim og online coaching-selskapet StrongBody. Han har skrevet for iform siden 2002.

Av Strand Jacobsen Gunnar mai 7, 2019 07:00 Oppdatert

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd

Annonser