TRENINGSSYKLUS – For bedre resultater

Av Øyvind Pedersen oktober 3, 2017 14:00

TRENINGSSYKLUS – For bedre resultater

Har du stagnert i treningen din, blir du ikke sterkere?  I denne artikkelen skal vi se på mulige løsninger på problemet ditt.

Bygge framdrift; metoden å starte med lette vekter, ikke kjøre til utmattelse og langsomt bygge opp mot en ny formtopp som er uker eller måneder fram i tid. Løftere prøver ikke å imponere gymmet ved å presse opp maks med vekter hver trening.

framdrift2016-20167

En som tar 250 kilo i benken er fornøyd med å trene med tre eller fire skiver, bare for å legge på et par kilo til maks rekord etter 12 uker. Faktisk så er det en uvanlig styrkeløfter som kjører maks mer enn tre til fire ganger i året, og disse sparer opp kraften til konkurranser.

Selv om formell styrkeløft syklus er en bra ide, finnes det andre måter å legge inn denne konservative tankegangen i treningen på. Jeg har kommet over et nytt prinsipp som ikke er nytt, men som er nytt for min egen trening: å bygge framdrift … en bra måte for å «puffe» framgangen videre.»

For eksempel, min erfaring med stang og militær press, går ut på å variere vektene hver trening. De siste to ukene kjørte jeg 90 x 10 x 3 (vekt x  reps x sett), 105 x 8 x 1, 92 x 10 x 2, og 100 x 12 x 1. Jeg kan nok klare å kjøre 100 kilo av tre sett med treere eller 92 kilo med sett av femmere, men poenget med dette var å øve på løftet med ganske tunge vekter (75 prosent til 90 prosent) og ikke utsette seg for utmattelse.

Når jeg begynner på dette på nytt, legger jeg bare til 2.5 kilo for hver trening, og tar 90, 110, 95 og 105 respektivt.

Som Dan John skrev for mange år siden, «2.5 kilo her, og en rep der» er det som fører til framgang, ikke det å gå til grensen hver gang du trener. Sikt mot gradvis framgang, hvor du av og til slapper helt av, og du vil holde framdriften og unngå at du blir utbrent (fysisk og psykisk).

Som det gamle ordtaket sier: «Den som forstår livet haster ikke

Av Øyvind Pedersen oktober 3, 2017 14:00

Kommentarer

Søk på iform.no

Besøk oss på facebook

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser

ANNONSER

Hos den norske nettbutikken Brillz kan du kjøpe billige solbriller, kr 249 for 3 stk. pluss frakt. Med over 400 ulike modeller på lager er utvalget stort og variert!

Kjøp solbriller hos Brillz.no. Med lave priser og stort utvalg er det enkelt å finne en solbrille som passer enhver smak. Alle solbriller er CE-godkjent, nikkelfrie og med UV-beskyttelse.

Sammenligne rente før du låner penger. På Lavrente.org finner du all informasjon som du trenger for å ta de riktige økonomiske avgjørelsene.

På Gorilla Sports kan du kjøpe billig treningsutstyr for hjemmebruk. Alt innen dumbbells, kettlebells, vektskiver/manualer, treningsbenker m.m. Ved å bruke rabattkoden "iform" får du en gratis drikkeflaske med på kjøpet!

Ønsker du en mer effektiv produksjonshverdag? Da hjelper Pall-Pack deg med å finne riktig pakkemaskin til riktig pris.

Med effektiv palletering sparer du tid og penger. I mer enn 55 år har vi hjulpet det norske marked, hør med oss for hvordan.

Emballerer du i dag dine paller manuelt? Da kan Pall-Pack hjelpe deg med oppgaven, vi har både strekkfilm og riktig pakkemaskin for oppgaven.