Under lupen med fitnessdebutanten Silje Mariela

Av Iform.no januar 13, 2010 06:00

Under lupen med fitnessdebutanten Silje Mariela

Vi ser nærmere på den hjerteskjærende og skandaløse historien til denne vesle jenta?..

Nei, det kan hende at overskriften lyver littegran, men du tok deg tydeligvis tiden til å sjekke denne saken nærmere, så da kan man ikke klage på effekten av en skikkelig overskrift! 

Jeg syns det var på tide å trekke frem flere resultatsorienterte utøvere som har lovende utsikter i vente og i den sammenheng får du her servert et ekslusivt intervju med Silje Mariela! Du kan lese mer om henne her. 

Før vi setter i gang, fortell gjerne litt om deg selv, hva du har gjort til nå og hva du gjør til daglig.

Har utdannet meg til personlig trener via Norges Idrettshøyskole, og jobber litt innimellom som frilans stylist. Er for tiden ansatt ved et Trondheimsbasert treningsenter, hvor jeg i tillegg til å jobbe som resepsjonist og treningsveileder, også er trener.

Treneryrket er det jeg virkelig brenner for, og det er et område jeg ønsker å utvikle meg masse på. Lover deg (red. anm: Silje er wolla gangsta), har bare så vidt begynt å skrape overflata;)
Har fremdeles Masse å lære! Men er sulten på kunnskap og erfaringer!  Så ser lyst på framtida innen trening!
Tror 2010 vil bli et bra år!  
 
S&M demonstrerer sin stadig økende styrke!

Hvordan var treningen din før du begynte samarbeidet med en rar person, kalt Eirik Sandvik?

For min del så har treninga mi handlet mye om å prøve å finne fram til øvelser som ikke gjorde vondt, det være seg i rygg, knær, skuldre, albuer. Har alltid vært en skjør liten sak, skjønner du.
Det førte ofte til at det i gode perioder gikk to uker med faste øvelser før jeg måtte begynne å eliminere bort det som ikke funket, for så prøve noe nytt, for så igjen å finne ut at dèt ikke funket, og so on. Tror faktisk aldri jeg har fulgt et program fast i mer enn et par uker, før jeg har sett meg nødt til bytte ut noe. Og ofte gikk treninga litt på ?hva føler jeg for å trene i dag. Ok, 1000 øvelser på rygg kanskje, for der ser jeg ingen framgang!?

Blir nesten flau her nå..Hadde jeg bare skjønt ting tidligere! Dessuten glimret markløft, benk og ordentlig knebøy med sitt fravær!
Hehe, tenk hvor svær jeg kunne vært om jeg hadde skjønt alt jeg har lært nå, fra dag 1! 

Hva var du skeptisk til før du begynte?

Vet ikke helt om skeptisk blir det rette ordet å bruke, men var veldig spent på om jeg ville kunne oppnå de resultatene jeg ønsket, siden jeg etter mye prøving og feiling, endelig hadde klart å mekke sammen noe selv som jeg responderte greit på. Alltid litt skummelt å legge ?Livet? sitt i andre hender? Og det skal jo sies at når man har fått innprenta i hodet en million ganger at det er kun 3 sett med 10 repetisjoner som funker for muskelvekst, så blir det en liten omstilling.
Men det gikk over all forventning, og angrer ikke et sekund på at jeg takket ja til å samarbeide med Sandviks Training Systems!

Hvilke spesifikke resultater har du oppnådd til nå? (trening, skadeforbedring, osv)

Har merket en utrolig framgang på styrken!
Og kroppssammensetningen! Til tross for at jeg valgte å ikke kjøre noe kondisjonstrening, så skjedde det hele tiden merkbare endringer. Hadde forresten lenge lurt på hvordan magerutene såg ut, nå trenger jeg ikke spekulere lenger! Hehe.

Mtp skadeforbedringer har det også skjedd ting.
Har tidligere vært veldig(!) plaget med låsninger i brystygg, og bekken, i tillegg til jumpers knee. Etter at jeg begynte å følge Eirik sine anbefalinger har låsningene kommet mye sjeldenere(som igjen sparer meg for masse utgifter på behandlinger!), og er sterkere enn noen sinne i knebøyen, uten noe som helst antydning til vondt i verken knær eller rygg! Dessuten er ubehaget i korsrygg som stadig kom under trening før, borte.

Har samarbeidet endret synet ditt på noe? (trening, åndelig liv og det motsatte kjønn)

Vel?har blitt religiøs, fått trua på at det finnes en gud?Sandvik selvsagt.
Ellers så har jeg konvertert over til den andre fila etter å ha fått bekreftet en gang for alle at menn er gale! Her drar vi selvsagt alle over en kam, basert på et enkelt individ (?enkel? er kanskje ikke rette ordet her!).

Trening, ja! Definitivt! Trening satt i system er alfa omega! Det samme gjelder egenmassasje, tøyning og dynamiske bevegelser! Sjekk ut Optimal Oppvaming for mer info! 

Alt er dette er viktig både for skadeforebygging, progresjon, styrke, vekst, målsetninger, resultater, u name it! Først nå jeg har skjønt hvor utrolig viktig det faktisk er!

Og struktur i treninga kan gi deg resultatene du har slitt for i lang tid; på bare halvparten av tida, og mindre enn det!
Dessverre er det alt for mange som tyr til ?Lettvinte? løsninger når de ikke når resultatene de ønsker seg, men i mange tilfeller tror jeg at et ordentlig og strukturert treningsprogram kunne gjort forskjellen på natt og dag. Helt sikkert!

Hvilke mål har du med treningen i tiden fremover?

Bortsett fra å bli stor og sterk, så har jeg jo alltid gått med en liten drøm om å engang få god nok fysikk til å kunne stille i BodyFitness eller Athletic Fitness. Så da tar jeg første steg i riktig retning til våren, hvor jeg debuterer i Sandefjord Open. Så målet akkurat nå er bare å komme i god nok form til at jeg kan komme meg på scenen.

Har lyst til å en gang kunne hjelpe andre som ønsker det samme, så da er det jo greit å få opparbeidet seg litt erfaring på området.

Du er litt småhissig.. er det noen spesiell grunn til det?
 
Nei, nå tror jeg du har forvekslet meg med noen andre?Er så avbalansert, som dagen er lang? Uten å overdrive overhodet!   =)

Du har også en populær blogg, fortell litt om den og hva man kan finne der.

Bloggen ja? Mye rabling om meg og treninga mi, og hva ellers som skulle falle meg inn å skrive om.  Kan også være behjelpelig med å svare på spørsmål ang kost og trening.

Vet ikke hva mer å si egentlig?Du får bare ta turen innom da vet du http://bodywork.blogg.no/

Av Iform.no januar 13, 2010 06:00

AnnonserNyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd


Annonser